Hány óra van... a kulisszák mögött (2.) – avagy kik tolják (L) a fesztivál szekerét?

Ágyakkal álmodom!
– bodorEmőkét kérdeztük –

– In medias res: Csöpi azzal jött be az irodába, hogy a horvát Shadow Casters Társulat Vacation from History előadására kell 35 darab kórházi ágy. Nekifogtunk telefonálni ezerfelé: a Vöröskereszthez, kórházakhoz, viszont ők sajnos nem tudtak felajánlani egyetlen szabad ágyat sem. Nagyon sokat gondolkoztunk és érdeklődtünk ismerősöktől is arról, hogy hol lehetne szabad, kölcsönkérhető ágyakat találni. Így hívtunk fel több öregotthont és diakóniai központot is.
– És akkor sikerült találnom ágyakat. Igaz, nem egy helyről tudtuk elhozni mind a 35-öt, hanem a Diakóniai Központtól 9 ágyat, míg a nagyobbik hányadot, 26 darabot pedig a Tóközi gyülekezettől sikerült megszereznünk.
– Az ágyak pincékbe voltak „beépítve”. Nehéz volt elhozni őket. Nem fértek be mind egyszerre a teherautóba, így többször kellett fordulni. Ezt még megnehezítette a sötétség és a díszlettervezők fáradtsága.
– Nem volt matrac az ágyakon, ezért az iskoláktól kértünk: a Báthorytól és az Apáczaitól kaptunk is elégséges mennyiséget. Egy matrac sokkal kisebb méretű, így sokkal könnyebb volt beszerezni is.
– Viszont később kiderült, hogy túl sok az ágy. Mind a 35 darab nem fért be a játszóhelyre, a Tranzit Házba. Természetesen az ágyak mérete is meghatározta azt, hogy nem volt elegendő hely.
– De hát akkor is nagyon örülünk, hogy sikerült ágyakat szerezni, és hogy ennyi segítő ember áldozott az idejéből és energiájából. Jut eszembe, kell is telefonáljak nekik, hiszen az ágyakat holnap reggel vissza kell majd vigyük.
– Már három hete az ágyakkal álmodom. De egyáltalán nem szabad ennek az ágyas kalandnak negatív kicsengésűnek lennie. Én nagyon örülök annak is, hogy csak ennyi fért be, mert így legalább nem kell reggelig pakolni.
– Az előadásukat sajnos nem láthattam, de megismerhettem a horvát társulat tagjait, akik nagyon közvetlenek voltak. A rendező még egy kávéra is meghívott, és én úgy éreztem, hogy ezt akkor mindenképpen meg kell innom, annak ellenére, hogy soha nem kávézom. De tudtam, hogy utána még el kell mennem az ágyakért...

lejegyezte bakkÁgnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése